Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Biscuiti Fragezi Cu Unt, Merisoare Si Fistic


   In ultimul timp singurele lucruri pe care le-am pregatit in bucatarie sunt biscuiti si diverse salate, nu pentru ca sunt la dieta ci pentru ca parca nu m-as dezlipi de bebita mea scumpa. De cele mai multe ori o asez in scaunelul ei in bucatarie si cantam si ne jucam in timp ce mama gateste.
   Pentru reteta de baza a acestor bisuiti aveti nevoie doar de trei ingrediente peste care puteti adauga fructele uscate si nucile/alunele preferate.

   - 125 g unt
   - 55 g zahar fin
   - 180 g faina
   - cam 20 g (un pumn) merisoare confiate
   - 20 g (un pumn) fistic tocat in bucati marisoare

   

 Mixati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema moale si pufoasa, apoi incorporati faina. Veti obtine un aluat faramicios si un pic lipicios. Cand este gata (nu trebuie framantat foarte mult doar atat cat sa se lege) presarati merisoarele si fisticul tocat pe suprafata de lucru si framantati din nou pana ce acestea sunt distribuite uniform in aluat.


   Formati un sul de marimea dorita, depinde cat de mari vreti sa fie biscuitii apoi infasurati sulul in folie de plastic.


   Puneti aluatul in congelator pentru 20 de minute apoi taiati biscuitii cam de un deget grosime. Asezatii pe o tava tapetata cu hartie de copt.



   Coaceti in cuptorul incins la 190C pentru 15-20 de minute. Biscuitii v-ar fi usor moi la atins dar se vor fragezii can de racesc.






POFTA BUNA!!!

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...