Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Trigoane Cu Mere




Pe vremea asta crancena, am vrut sa fac ceva rapid care merge perfect cu o ceasca de ciocolata calda sau un ceai fierbinte. Aceste minunatii sunt gata in 30-35 de minute, delicioase calte sau reci.

   - 2 mere 
   - o foaie aluat foietaj
   - 50 g mix de alune, nuci, migdale tocate marunt
   - o lingurita scortisoara
   - un varf cutit nucsoara
   - 3-4 linguri zahar
   - un galbenus de ou si putin lapte pentru uns

Curatati merele de coaja apoi tocati-le marunt. Amestecati merele cu alunele tocate, zaharul, scortisoara si nucsoara.


Taiati aluatul de foietaj in patrate de marimea dorita, adaugati o lingurita din amestecul cu mere pe unul din colturi si acoperiti cu celalalt colt astfel incat sa obtineti un triunghi. Sigilati cu ajutorul unei furculite apasand usor pe marginile triunghiului.


Ungeti cu galbenusul de ou amestecat cu putin lapte apoi presarati cu putin zahar. Coaceti in cuptorul incins la 180C/gaz 4 pentru 20-25 de minute sau pana ce capata o culoare aurie.







POFTA BUNA!!!

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...