Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Supa Cu Varza De Bruxelles



Stiu ce veti spune...yuuk varza de bruxelles, este amara... dar cred ca putini stiu ca aceasta micuta legume are multe beneficii asupra organismului nostru. S-a descoperit ca sulforafanul ajuta la detoxifierea organismului si ajuta la prevenirea cancerului prin eliminarea substantelor cancerigene mult mai repede.

   - cam 20 verze de bruxelles
   - o conserva rosii in bulion sau 4-5 rosii potrivite
   - 2-3 ardei
   - 4 catei de usturoi
   - 1 ceapa mica
   - sare si piper
   - o foaie dafin
   - 2-3 linguri ulei de masline
   
Curatati verzele de frunzele exterioare si crestati cotoarele apoi fierbeti-le intr-un litru de apa cu o lingura de sare. Stiu ca este multa sare dar aceasta ajula la eliminarea gustului amar al verzei. Opariti-le circa 3 minute, aveti grija insa sa nu le fierbeti mai mult. Scurgeti-le intr-o sita si dati-le sub un jet de apa rece.


 Intr-un vas termorezistent adaugati ceapa taiata pe jumatate, cateii de usturoi, ardeiul gras (puneti ardeiul gras intreg, eu am avut doar congelat, taiat fasii) si frunza de dafin. Stropiti cu uleiul de masline, potriviti de sare si piper si puneti in cuptorul incins la 200C pentru 10 minute. Apoi adaugati varza de bruxelles si dati la cuptor pentru inca 5 minute.


Caliti rosiile cu un catel de usturoi crud in putin ulei de masline, cam 2-3 minute, apoi adaugati varza de taiata pe jumatate. Adaugati apa cat sa acopere toate ingredientele si lasati sa fiarba cam 15 minute la foc mic. Serviti calda.





Sursa: Laura Adamache.
POFTA BUNA!!!

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...