Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Tort Aniversar Cu Rodie Si Champagne Buttercream


Am facut tortul acesta acum ceva timp si spre rusinea mea nu am apucat sa il impartasesc cu voi. Insa luna aceasta am aniversat primul an de casnicie si ce ocazie mai bina de a-l pune pe blog. La Multi Ani sufletului meu pereche (Happy Anniversary Hubby )

    Blat:
   - 425 g faina
   - 370 g zahar
   - 10 g praf de copt
   -6 oua
   - 60 g unt
   - 250 ml sampanie
   - 2 lingurite esenta vanilie

     Crema:
   - 200 ml frisca lichida
   - 1 rodie

     Champagne Buttercream:
   - 550 g zahar pudra
   - 4 lingurite amidon de porumb
   - 300 g unt
   - 100 ml samanie
   
Separati albusurile de galbenusuri. Mixati galbenusurile cu 20g din zahar pana isi tripleaza volumul, apoi turnati sampania cu esenta de vanilie si amestcati pana obtineti o crema moale.


Adaugati untul topit peste galbenusuri apoi incorporati faina amestecata cu praful de copt.


Mixati albusurile cu zaharul ramas pana ce devin pufoase si lucioase, apoi adaugati-le treptat peste compozitia de blat.


Tapetati doua forme rotunde cu hartie de copt si impartiti compozitia de blat intre cele doua forme. Coaceti in centrul cuptorul incins la 180C/gaz 4 pana ce trece testul scobitorii si capata o culoare aurie.


    Cand sunt gata scoateti din cuptor si lasati deoparte in forma pentru 10 minute. Scoateti-le pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Intre timp mixati frisca lichida.
    Cand blaturile s-au racit taiati-le pe jumatate. Puneti baza pe o farfurie intinsa si insiropati cu putina sampanie.
     Intindeti un strat de frisca si presarati semintele de rodie dupa preferinta. Procedati astfel pana ce epuizati blaturile si frisca.


Champagne buttercream:
   Mixati untul cu zaharul pudra si amidonul de porumb. Sfatul meu este sa folositi un vas ingust si sa-l acoperiti cu un prosop de bucatarie pentru a nu umple toata casa cu zaharul pudra. :) Adaugati sampania si amestecati pana ce obtineti o crema moale.
    Intindeti un sfert din crema obtinuta pe suprafata tortului cu un cutit lung sau o paleta si ornati dupa preferinta cu crema ramasa.


Lasati la frigider peste noapte!





POFTA BUNA!!!

Multumesc Alina Vicu pentru reteta!!!

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...