Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Cornuri Pufoase Cu Ciocolata


Cornurile cu ciocolata sunt preferatele mele, imi amintesc de copilarie si merg de minune dimineata la cafea.

   -  400 g faina
   - 150 ml lapte
   - 100 ml iaurt
   - 20 g drojdie
   - 100 g unt
   - 1 ou
   - un praf de sare
   - o ligurita zahar
   - pentru umplutura eu am folosit o ciocolata amaruie

Pentru inceput puneti drojdia la dospit in laptele caldut cu lingurita de zahar si lasati deoparte pentru 10-15 minute.

Cand maiaua este gata  turnati toate ingredientele intr-un castron si amestecati pana ce se formeaza o coca moale. Rasturnati aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantati pana ce nu se mai lipeste de maini. Impartiti aluatul in 2 parti egale apoi fiecare parte in cate alte 5 parti.
Tapetati 2 tavi cu hartie de copt apoi intindeti fasii subtiri din aluat, asezati in tavile tapetate cate 5 fasii (una peste alta) fiecare dintre ele fiind unse cu unt.
Puneti tavile in frigider pentru 30 de minute sau pana ce se intareste untul. Intindeti foietajul cat puteti de subtire si taiati-l in triunghiuri egale. Asezati cate o patratica de ciocolata la capatul mai lat al triunghiului si rulati cornurile.


Ungeti cu ou batut si coaceti in cuptorul incins la 190C/375F/gaz 5 pentru 15-20 de minute sau pana ce capata o culoare aurie(sfatul meu este sa fiti cu ochii pe ele deoarece conteaza cat de mari sau cat de groasa este foaia). Presarati cu zahar pudra si serviti calde.









POFTA BUNA!!!
Multumesc zaharsisare pentru reteta!!!
Pentru mai multe poze si alte informatii vizitati pagina de facebook

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...