Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Victoria Sponge


Denumirea acestei prajituri a fost data dupa Regina Victoria a Marii Britanii care se spune ca prefera o felie din acest pandispan cu ceaiul de dupa-amiaza. Un Victoria Sponge traditional contine gem de zmeura si frisca(dar exista diferite variante adaptate), fara alte decoratiuni in afara de un praf de zahar pudra...englezii mai numesc aceasta prajitura Victoria Sandwich. Pana si cel mai novice bucatar poate prepara aceasta delicioasa prajitura, incercati-o si astept pareri.

   - 4 oua
   - 225 g zahar tos
   - 225 g faina
   - 2 lingurite praf de copt
   - 225 g margarina sau unt
   - gem de zmeura
   - frisca 

Intr-un castron mai mare spargeti ouale apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt, untul/margarina si zaharul tos. Mixati pana ce obtineti o compozitie omogena insa aveti grija sa nu mixati prea mult, opriti-va imediat ce toate ingredientele s-au omogenizat.


Luati doua forme de prajitura cu baza detasabila (20 cm) taiati doua cercuri de hartie de copt si acoperiti baza formei. Impartiti aluatul de prajitura in doua parti egale si turnati in formele de prajitura.


Coaceti in cuptorul incins la 180C/350F/Gaz 4 pentru 25 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Cuptorul meu este cam temperamental asa ca a trebuit sa le coc mai mult de 25 de minute. Cand sunt gata scoateti formele din cuptor si lasati deoparte cam 10 minute sa se racoreasca apoi scoateti blaturile pe un gratar si puneti deoparte pana ce s-au racit complet. Indepartati hartia de copt.




Cand blaturile s-au racit asezati unul din blaturi pe o farfurie cu partea unde am avut hartia de copt in sus apoi adaugati gemul de zmeura.


Intindeti frisca peste gemul de zmeura.


Asezati cel de-al doilea blat deasupra si presarati cu zahar pudra.





POFTA BUNA!!!

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...