Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Papanasi


Este greu cand traiesti pe alte meleaguri sa te obisnuiesti cu lucrurile straine care te inconjoara...eu chiar si dupa aproape trei ani inca imi este greu cu mancarea de aici si duc dorul preparatelor de acasa. Incerc din cand in cand sa imi aduc o mica parte din traditiile si preparatele romanesti  in bucatarie. Cateodata este mai greu, negasind ingredientele necesare si atunci sunt nevoita sa improvizez asa cum am facut cu aceasta reteta si vaai ce buni au iesit.

   - 500 g branza proaspata de vaci(eu am gasit ceva numic cottage cheese sub forma de bulgarasi)
   - 2 oua
   - 100 g zahar
   - un varf cutit bicarbonat
   - un praf de sare
   - 200 g faina
   Pentru servit: dulceata de afine si smantana

Amestecati branza proaspata cu ouale, zaharul, sarea si bicarbonatul pana obtineti o pasta moale. Adaugati faina putin cate putin, eu a trebuit sa folosesc mai multa faina pentru a obtine un aluat moale dar asta pentru ca branza proaspata gasita aici este mai moale si faina putin diferita. 


Cand ati obtinut un aluat moale rasturnati-l pe o suprafata de lucru presarata cu faina si framantati pana ce acesta devine elastic.

Taiati in parti egale si formati bile pe care apoi cu ajutorul degetelor date prin faina le gauriti la mijloc. Modelati bilute mai mici pe care sa le asezaci deasupra fiecarei gogosele (dupa prajire) pentru a forma papanasii.


Prajiti pe fiecare parte in ulei incins, la foc mic sa se patrunda si in interior, avand grija sa nu ii ardeti. Verificati primul papanas daca este copt si daca este continuati sa ii prajiti pe ceilalti la aceeasi temperatura.


Serviti calzi cu smantana si dulceata de afine(sau orice alta dulceata preferati). Eu i-am mancat si reci si mi-au placut la fel de mult!






POFTA BUNA!!!

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...