Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Pui Tandoori


O reteta aromata si delicioasa, eu nu sunt fan desavarsit al puiului si prefer de cele mai multe ori curcanul dar cum aveam niste ciocanele in casa si sotului meu ii place m-am tot gandit cum sa il fac sa il mananc si eu. Atunci am gasit aceasta reteta care suna bine si rezultatul a fost exceptional.

   - 8 ciocanele de pui (sau orice fel de pulpe) 
   - 250 g iaurt de baut
   - 2 linguri condiment tandoori
   - zeama a doua lamai
   - un praf de sare

Pentru sos:

   - 3-4 linguri de iaurt
   - un praf de sare
   - un praf de zahar
   - 5 frunze de menta
   - un ardei iute verde tocata fara seminte

Cu un cutit ascutit taiati cam 1 cm din capatul subtile a pulpelor atat cat sa inlaturati zgarciul si putin din os. astfel pulpele vor capata o forma frumoasa. Indepartati pielea si crestari carnea de cateva ori. Asezati pulpele intr-un castron incapator, adaugati praful de sare si zeama de lamaie.


Intr-un castron separat amestecati iaurtul cu condimentul tandoori.


Adaugati amestecul de iaurt peste pui si amestecati bine. Acoperiti castronul cu folie de bucatarie si dati la frigider pana a doua zii.


Asezati pulpele intr-o tava  de cuptor si puneti sub gratar la foc moderat pentru 20 de minute sau pana ce puiul este gatit.  Intoarceti pulpele de pe o parte pe alta din 5 in 5 minute.


Intre timp preparati sosul din iaurt peste care adaugati menta tocata marunt, praful de sare, praful de zahar si ardeiul iute tocat marunt (daca ardeiul este foarte iute folositi mai putin). Eu am facut ca si garnitura wedges de cartofi la cuptor cu usturoi.






POFTA BUNA!!!

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...