Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Ciorba De Pui Cu Legume


        Sunt un mare fan al ciorbelor de orice fel, ba chiar mult mi-am transformat familia (partea englezeasca) in dependenti de ciorba romaneasca.

 Pentru aceasta ciorba aveti nevoie de:
   - 5 aripioare de pui
   - un morcov
   - un pastarnac
   - 2 cartofi
   -o jumatate telina micuta
   - o ceapa
   - 3 rosii oparite si decojite
   - un cub supa de pui
   - bors dupa gust (eu am folosit 2-3 linguri bors magic)
   - 3 galbenusuri
   - 3 rotocoale de fidea
   - leustean
   - sare si piper

        Se spala aripioarele si se pun la fiert in putina apa cu un praf de sare. Adunati spuma din cand in cand.


        Cand spuma a incetat sa se adune adaugati legumele taiate marunt si cubul de supa.


        Lasati sa fiarba pe foc mic si acoperiti oala cu un capac, cand legumele s-au fiert adaugati rosiile tocate marunt.


       La final adaugati borsul si leusteanul (daca folositi leustean verde adaugati-l dupa ce luati ciorba de pe foc). Eu nu gasesc aici bors asa ca a trebuit sa imi aduc la plic din Romania, dar daca gasiti bors proaspat folositi  cam 1 litru (depinde cat de acru este).


              Adaugati fideaua si lasati la foc mic pana ce aceasta s-a fiert.


        Cand ciorbita este gata bateti galbenusurile bine cu o furculita apoi adaugati 1-2 polonice din zeama amestecand continuu. Turnati amestecul in oala peste restul de ciorba si luati de pe foc.


      Eu am servit cu putina smantana si ceapa cu sare ca la bunica. Buna ar fii fost cu un ardei iute dar cineva ii mancase pe toti. :)





                                                             POFTA BUNA!!!

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...