Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Sos Tartar


         Cand am descoperit aceasta reteta cred ca aveam vreo 10 ani (pfffff ce mult timp a trecut de atunci), pe vremea cand Undelemnul De La Bunica venea cu cate o reteta. Imi aduc aminte ca i-am cerut mamei cartofi prajiti cu sos tartar vreo luna in fiecare zii...dar copil fiind bineinteles ca am uitat repede, pana acum cateva saptamani cand am avand cateva galbenusuri in plus mi-am reamintit aceasta reteta.

     Pentru maioneza:
   - 2 galbenusuri fierte
   - un galbenus crud
   - 250 ml ulei
   - 2 linguri mustar
   - zeama de lamaie dupa gust

   - o jumatate ceapa
   - 5 castraveti murati
   - sare si piper

     Pentru maioneza puneti galbenusurile de ou intr-un castron mai mare si sfaramati-le cu o lingura de lemn. Turnati uleiul. putin cate putin amestecand continuu in aceasi directie (schimband directia se va taia maioneza). Daca maioneza devine prea groasa sau se taie adaugati o lingurita de zeama de lamaie. Cand ati terminat uleiul adaugati mustarul, zeama de lamaie dupa gust (mie imi place mai acra) un praf de sare si piper si amestecati bine.

     Dati ceapa prin razuitoarea mica, scurgeti de surplusul de lichid si adaugati peste maioneza. Taiati castravetii murati in cuburi cat de mici puteti si adaugati peste sos (eu am mai adaugat putin mustar)


     Amestecati totul bine si serviti rece, acoperiti cu folie alimentara si puteti tine la frigider. Sfatul meu este sa nu puneti toate ingredientele o data, adaugati putin cate putin din fircare si gustati,sa faceti sosul dupa gustul vostru.




                                                     POFTA BUNA!!!!

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...