Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Supa De Pui Cu Tarhon Si Crutoane


        Saptamana trecuta am primit o carte de bucate si rasfoind-o am dat peste aceasta reteta. Va marturisesc a fost dragoste la prima vedere si cred ca dupa ce am gustat-o am devenit dependenta.

   - 2 pulpe de pui dezosate si fierte
   - 1 ceapa
   - 55 g unt
   - 600 ml supa de pui
   - 1 lingura tarhon tocat marunt
   - 150 ml frisca lichida
   - 2 felii paine toast
   - 1 linguri ulei masline

                               Tocati ceapa marunt si puneti la calit cu untul.


Cand ceapa s-a calit, taiati puiul in fasii subtiri adaugati-l peste ceapa si amestecati bine.


        Adaugati jumatate din supa de pui (eu am strecurat apa in care am fiert puiul in care am mai adaugat un cub de condiment de pui) si lasati sa dea in clocot. Dati focul mic si lasati sa fiarba inca 20 de minute.


        Stingeti focul si lasati supa sa se racoreasca putin apoi puneti-o intr-un blender sau folosind un mixer vertical omogenizati totul. Puteti pastra cateva fasii de pui intregi pentru ornat.


        Adaugati restul de supa de pui, tarhonul tocat marunt si amestecati bine.


        Taiati painea in cuburi mici, stropiti cu uleiul de masline si un praf de sare apoi puneti la cuptor la 180 C / Gaz 4 pana ce devin aurii si crocante.


                               Amestecati cu frisca lichida inainte de a servi.


                               Adaugati crutoanele si gata de servit.





                                                 POFTA BUNA !!!

7 comments:

  1. Arata tare bine supica ta...succes la concurs

    ReplyDelete
  2. Frisca ???no sa aiba un gust prea dulce ?putem pune smantana de gatit ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intradevar este o supa mai dulce dar nu prea dulce. Aceasta reteta am gasit-o intr-o carte de bucate publicata in Marea Britanie si ei folosesc frisca lichida destul de des la gatit. Daca preferi mancarurile putin mai acrisoare poti folosi smantana de gatit. Iti multumesc tare mult pentru comentariu Andreia si daca prepari aceasta supica te rog sa imi dai si mie de veste cum ti-a iesit. Te pup si iti doresc o zii minunata in continuare.

      Delete
  3. Cu mare drag , imi place sa urmaresc blogurile de gatit , cu siguranta am sa o fac zilele astea, ne plac si mie si sotului supele creme , iar aceasta pare buna, doar ca o sa folosesc smantana in loc de frisa sa fiu mai sigura :))
    Mi-ar placea sa primesc si pe mail notificare cand postezi cate ceva nou , dar nu am gasit la tine pe blog decat follow pe twiter

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am anexat acum si optiunea follow by email(iti multumesc pentru idee) sau poti da like paginii de facebook si postez de fiecare data link-ul retetei noi si mai multe poze.

      Delete
  4. like e dat , te urmaresc si prin gfc , esti si in lista mea de bloguri , pe blogul meiu si acum te urmaresc si pe email:) vine ziua fiului meu , trebuie sa caut ceva bun pe aici :D

    ReplyDelete

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...