Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Chocolate Crinkles



        Spunea cineva ca aceste prajiturele dau dependenta si multa dreptate mai avea. Sunt ideale atunci cand nu ai prea mult timp pentru bucatarit deoarece sunt gata in timp record si de asemenea sunt perfecte cand prepari "ceva dulce" cu cei mici.

   - 225 g ciocolata neagra
   - 60 g unt sau margarina
   - 100 g zahar
   - 2 oua
   - 225 g faina
   - 1 lingurita zahar vanilat
   - 1 lingurita praf de copt
   - un praf de sare
   - zahar praf pentru decor

               Mixati ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si defin pufoase.





        Topiti ciocolata cu untul pe baie de aburi si lasati-o sa se raceasca putin (eu am pus vasul cu ciocolata intr-un vas mai mare cu putina apa cu gheata). Cand ciocolata s-a racit indeajuns de mult sa nu va friga la deget adaugati-o peste oua si amestecati bine.




        Amestecati faina cu zaharul vanilat, praful de copt si sarea. Adaugati-o treptat peste crema de ciocolata amestecand continuu pana ce aceasta se incorporeaza complet si obtineti un aluat de consistenta unei creme mai groase .



        Acoperiti crema cu folie de bucatarie si dati-o la frigider peste noapte sau cel putin 3 ore (eu a trebuit sa las mai putin deoarece soseau musafirii si eu nu eram gata, dar au iesit delicioase si asa). Cand crema s-a intarit scoateti din frigider, luati cate o lingura din compozitie si formati bilute pe care le rostogoliti mai intai prin zahar si apoi prin zahar pudra. Asezati-le pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.




        Coacem in cuptorul preincalzit la 180 C / Gas mark 4 pentru 10-15 minute avand grija sa nu lasam mai mult pentru ca se vor usca prea tare.







                                                  POFTA BUNA !!!
                                       Multumesc deliciousflavours.

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...