Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Prajitura Cu Morcovi Si Stafide (Carrot Cake)


Fiecare portie contine:

 kcalorii: 265, proteine: 3g, carbs: 39g, grasimi: 12g, saturates: 2g, fibre: 1g, zahar: 24.8g, sare: 0.41g

       Este pe departe cea mai buna prajitura cu morcovi pe care am facut-o pana acum. Foarte pufoasa si aromata. Sincer va spun ca este cea mai preparata prajitura la noi acasa!!!


   - 175g zahar brun
   - 175ml ulei de floarea soarelui
   - 3 oua
   - 140g morcovi (cam 3 morcovi potriviti)
   - 100g stafide
   - coaja razuita a unei portocale
   - 175g faina cu agent de crestere (faina care creste singura)
   - 1 lingurita de praf de copt(daca folositi faina simpla alba puneti 2 lingurite cu varf)
   - 1 lingurita scortisoara
   - 175g zahar pudra si 2 lingura zeama de portocala pentru gllazura
  

        Intr-un castron incapator puneti zaharul, ouale batute putin cu o furculita, uleiul, stafidele, morcovul dat prin razuitoarea mare si coaja de portocala razuita. Amestecati totul bine.





        Apoi adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt si scortisoara, amestecati pana  obtineti o compozitie omogena. Daca nu aveti faina cu agent de crestere, folositi faina simpla alba si adaugati trei lingurite praf de copt.


        Turnati compozitia intr-o forma de prajitura unsa cu putin unt sau tapetata cu hartie de copt si puneti-o in cuptorul incins la  180C/Gasz 4 pentru 40-45 de minute. 


Cand este gata scoateti din cuptor, lasati  sa se racoreasca 5 minute in forma apoi scoateti prajitura pe un prosop de bucatarie sau un gratar si lasati-o sa se raceasca.


        In timp ce prajitura se raceste preparati icing-ul din 175g zahar pudra cu 2 linguri zeama de portocala. Turnati icing-ul peste prajitura feliati in bucati de marime potrivita si gata de servit.











                                                POFTA BUNA!!!

2 comments:

  1. Corpus Perlucidus19 June 2012 at 14:42

    Buna, suna extrem de bine reteta si as vrea sa o incerc. Nu am inteles totusi daca zaharul se pune tot initial sau se face icing din el. La inceputul retei spui ca se bate cu oua iar la sfarsit ca faci icing. Te rog ma poti lamuri? Arata pur si simplu prea bestial sa-i pot rezista.

    ReplyDelete
  2. Buna, zaharul din ingrediente se pune tot in prajitura iar icing-ul se face separat, la sfarsit cand prajitura sa racit: din 175g zahar pudra amestecat cu doua linguri zeama de portocala(le poti inlocui cu doua linguri de apa calduta daca nu ai portocala. Iti multumesc tare mult pentru comentariu si astept daca ai timp sa imi spui cum ti-a iesit. Spor la treaba si o zii minunata iti doresc in continuare.

    ReplyDelete

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...