Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Milch Schnitte



        Sambata am avut musafiri si m-am gandit sa fac ceva special, am vazut aceasta prajitura la Naina's Kitchen pe site si  m-am gandit sa o incerc pentru ca arata prea bine. Va recomand aceasta reteta din suflet, a iesit atat de buna incat a trebuit sa o fac de doua ori in acelasi week-end.

Pentru Blat:
   - 4 oua
   - 80g zahar
   - 1 lingurita zahar vanilat
   - 2 linguri gris
   - 2 linguri cacao
   - 2 linguri faina
   - 2 linguri miere
   - 1 lingurita praf de copt
   - 20ml lapte
   - 100ml ulei
   - un praf de sare

Pentru Crema:
   - 200 ml lapte condensat
   - 200 ml frisca lichida
   - 100 ml lapte
   - 6g gelatina
   - 1 lingura miere
   - esenta de vanilie

        Pentru a prepara blaturile: separati ouale apoi adaugati zaharul peste galenusuri si mizati pana se albesc.




        Intr-un bol separat amestecati faina, cacao, grisul si praful de copt.


        Amestecati galbenusurile cu laptele mierea si uleiul apoi adaugati  faina treptat amestecand continuu.




    Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si adaugatile peste galbenusuri amestecand usor de jos in sus.




              Impartiti compozitia obtinuta in doua parti egale, tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt turnati compozitia si puneti tava in cuptoul incins la 160C/ gaz 4 pentru 15 minute sau pana trece testul scobitorii.



     Pentru a prepara crema: Intr-un castron mai mare puneti laptele condensat cu 50ml lapte si amestecati bine.


        Puneti lapte ramas intr-o cratita pe foc mic si dizolvati gelatina, apoi puneti-l peste laptele condensat.


        Adaugati mierea si esenta de vanilie. Mixati frisca la viteza mica apoi puneti-o peste laptele condensat.




        Puneti crema la frigider pentru 30 de minute, cand aceasta incepe sa se inchege puneti  prima foaie de blat pe o suprafata plana, intindeti crema si asezati cealalta foaie de blat deasupra.


            
          Dati la frigider pentru cel putin 2-3 ore. Taiati in felii de marimea dorita si gata de servit.





                                                        POFTA BUNA!!!

4 comments:

  1. Arata asa de bine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intradevar este o prajitura aratoasa dar si incredibil de gustoasa. Iti multumesc pentru comentariu si te mai astept pe aceasta pagina.

      Delete
  2. Reteta asta e favorita mea dintre toate cele de pe blog. Gura mea se umple de apa si mintea exerseaza diferite gusturi. De fiecare data cand ma uit la poze, merg si imi cumpar un kinder. Intr-o zi o sa incerc reteta asta, dar deocamdata am doua maini stangi cand vine vorba de utilizarea cuptorului. Si e prea cald.

    ReplyDelete
  3. am incasa o cutie de lapte condensat nici numai stiu d knd,am cumparat_o pt reteta asta,dar nu stiu knd o sa ii vina randul!

    ReplyDelete

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...