Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Ecler

 
     Am incercat saptamana trecuta vreo doua retete de ecler si am irosit ceva oua si faina. Intr-un final am dat peste o reteta care mi-a iesit, intr-o carte de bucate mai veche imprumutata si m-am gadit sa o impartasesc cu voi.
     Aluatul pentru 8 eclere:
   - 60 grame unt taiat in cuburi
   - 150 ml apa
   - 75 grame faina
   - 2 oua
     Puntru umplutura eu am folosit frisca si ideal ar fi sa o preparati voi.
     Se pune untul cu apa intr-o cratita si se pune la fiert pe foc mic pana se topeste untul, se lasa sa dea in clocot.
     Cand apa a dat in clocot se stinge focul si se adauga faina si un praf de sare. Se amesteca energic pana se formeaza un aluat moale si se leaga de lingura(ca o mamaliga).

    
     Se lasa sa se raceasca putin si se adauga treptat ouale batute bine. Dupa ce adaugati o parte din oua amestecati bine pana se incorporeaza in aluat




     Ungeti o tava de cuptor cu putin unt(eu am folosit hartie de copt), se pune aluatul intr-un sprit si se pun pe tava. Eu am decis sa le fac rotunde ca sa imi iasa mai multe, si le-am format cu lingura.


     Se pun in cuptorul incins la 220 °C/425 °F/gaz7 pentru 10 minute. Apoi se reduce temperataura la 190 °C/375 °F/Gaz5 si se lasa in cuptor pentru inca 20 de minute.

   
     Cand au capatat o culoare aurie se stinge focul si se lasa in cuptor cu usa deschisa pentru inca 2-3 minute. Se taie pe jumatate si se lasa sa se raceasca, apoi se umplu cu frisca facuta in casa cel mai bine.


      Pentru ornat eu am folosit o ciocolata cu lapte. Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-o craticioara sau un bol de sticla, pe care il asezam intr-un vas mai mare cu putina apa cat sa acopere fundul bolului. Se pune pe foc si cand ciocolata incepe sa se topeasca se pune o lingurita de unt. Lasati ciocolata sa se inchege putin si scufundati capacul eclerului in compozitie si gata de savurat.
                                                                


                                                      POFTA BUNA!!!
           Daca ati preparat aceasta reteta mi-ar placea sa imi lasati un comentariu cu parerea voastra.
        

No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...